5 705 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

A Globális Szolidaritási Nyilatkozat magyar fordítása:

Mi, a világ alulírott polgárai, elismerve a George Floyd és Breonna Taylor halála által kiváltott mozgalmat az Amerikai Egyesült Államokban, aktívan szolidaritást vállalunk a fekete és őslakos emberekkel az USA-ban és szerte a világon. Az elmúlt két hétben ez a szikra az egész világon lángra lobbantotta az ellenállást, és mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy aktívan segítsük a fekete embereket szabadságuk kivívásában, beleértve a fekete embereket abban az országban, ahol élünk, akik ellenállnak a rendszerszintű rasszizmusnak, az állami és rendőrségi erőszaknak, valamint a gazdasági egyenlőtlenségnek és erőszaknak. 

Szabadságot és igazságot a feketéknek! Senki sem szabad, amíg mindnyájan szabadok nem vagyunk.

#BlackLivesMatter

A fekete emberek szerte a világon gyarmati uralom alá voltak vetve, elszenvedték a transzatlanti rabszolga-kereskedelmet és a fehér felsőbbrendűség kultúrájának hatásait. A kapitalizmus és a globális észak hatalmas gazdagsága a mások munkájának ellopásán, folyamatos gyarmatosításon és az erőszakos kizsákmányoláson alapszik, amelyet a felsőbbrendű fehérek követnek el az afrikai származású és őslakos emberek ellen. A fekete és őslakos emberek mai helyzetét a világban történelmi összefüggésben kell értelmezni.

A közelmúltban a világon mindenfelé megjelenő megmozdulások jelentősek, és azt mutatják, hogy a fekete kisebbségeknek elege van a rendszerszintű elnyomásból és rasszizmusból. Ezek a tiltakozások nem csupán azt követelik, hogy vége legyen a feketék szenvedésének és meggyilkolásának, hanem célja a fekete emberek jólétének elősegítése is, és az, hogy a világ elmozduljon a fehér felsőbbrendűség és erőszak irányából az egyenlőség és igazságosság irányába.

A jelen helyzet megköveteli, hogy mindenki – főleg a nem fekete vagy őslakos emberek – késlekedés nélkül cselekedjen a fekete életek védelmében, támogatva a rendőrségi brutalitás és a fehér felsőbbrendűség felszámolását, ezzel megteremtve egy olyan világrendet, amelyben a feketék valóban szabadok.

Jóllehet a feketék élete és igazságért vívott harca szerte a világon épp olyan eltérő és változatos, mint maguk a fekete emberek, mi a Movement for Black Lives (Mozgalom a Feketék Életéért) koalíció mellett állunk, és kérünk minden választott vezetőt a világon, hogy vessenek véget a feketék elleni háborúnak.

Olvasd el képes összefoglalónkat itt.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Legyünk együtt Hangosak!

Köszönjük, ha Facebookon vagy e-mailben is megosztod barátaiddal és ismerőseiddel a kampány hírét.

Szeretnénk minél több embert értesíteni erről a fontos ügyről!

Támogass!

Kérünk támogass minket, hogy hangot adhassunk a globális #BlackLivesMatter szolidaritási kampánynak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!