3 636 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

A Globális Szolidaritási Nyilatkozat magyar fordítása:

Mi, a világ alulírott polgárai, elismerve a George Floyd és Breonna Taylor halála által kiváltott mozgalmat az Amerikai Egyesült Államokban, aktívan szolidaritást vállalunk a fekete és őslakos emberekkel az USA-ban és szerte a világon. Az elmúlt két hétben ez a szikra az egész világon lángra lobbantotta az ellenállást, és mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy aktívan segítsük a fekete embereket szabadságuk kivívásában, beleértve a fekete embereket abban az országban, ahol élünk, akik ellenállnak a rendszerszintű rasszizmusnak, az állami és rendőrségi erőszaknak, valamint a gazdasági egyenlőtlenségnek és erőszaknak. 

Szabadságot és igazságot a feketéknek! Senki sem szabad, amíg mindnyájan szabadok nem vagyunk.

#BlackLivesMatter

A fekete emberek szerte a világon gyarmati uralom alá voltak vetve, elszenvedték a transzatlanti rabszolga-kereskedelmet és a fehér felsőbbrendűség kultúrájának hatásait. A kapitalizmus és a globális észak hatalmas gazdagsága a mások munkájának ellopásán, folyamatos gyarmatosításon és az erőszakos kizsákmányoláson alapszik, amelyet a felsőbbrendű fehérek követnek el az afrikai származású és őslakos emberek ellen. A fekete és őslakos emberek mai helyzetét a világban történelmi összefüggésben kell értelmezni.

A közelmúltban a világon mindenfelé megjelenő megmozdulások jelentősek, és azt mutatják, hogy a fekete kisebbségeknek elege van a rendszerszintű elnyomásból és rasszizmusból. Ezek a tiltakozások nem csupán azt követelik, hogy vége legyen a feketék szenvedésének és meggyilkolásának, hanem célja a fekete emberek jólétének elősegítése is, és az, hogy a világ elmozduljon a fehér felsőbbrendűség és erőszak irányából az egyenlőség és igazságosság irányába.

A jelen helyzet megköveteli, hogy mindenki – főleg a nem fekete vagy őslakos emberek – késlekedés nélkül cselekedjen a fekete életek védelmében, támogatva a rendőrségi brutalitás és a fehér felsőbbrendűség felszámolását, ezzel megteremtve egy olyan világrendet, amelyben a feketék valóban szabadok.

Jóllehet a feketék élete és igazságért vívott harca szerte a világon épp olyan eltérő és változatos, mint maguk a fekete emberek, mi a Movement for Black Lives (Mozgalom a Feketék Életéért) koalíció mellett állunk, és kérünk minden választott vezetőt a világon, hogy vessenek véget a feketék elleni háborúnak.

Olvasd el képes összefoglalónkat itt.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Legyünk együtt Hangosak!

Köszönjük, ha Facebookon vagy e-mailben is megosztod barátaiddal és ismerőseiddel a kampány hírét.

Szeretnénk minél több embert értesíteni erről a fontos ügyről!