4 082 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Tóth Edina, Győri Enikő, Rónai Sándor, Molnár Csaba, Kósa Ádám, Deli Andor, Gyürk András, Bocskor Andrea, Hidvéghi Balázs, Gál Kinga, Trócsányi László, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Schaller-Baross Ernő, Gyöngyösi Márton, Donáth Anna Júlia, Cseh Katalin, Ara-Kovács Attila, Ujhelyi István és Dobrev Klára!

Az Európai Unió arra készül, hogy a földgázt és az atomot a megújuló energiaforrások közé sorolja be. Tiltakozunk!

A jövőnk a tét: a klímaváltozás hatásait csak úgy tudjuk csökkenteni, ha valódi megújuló energiaforrásokba fektetünk. A mostani szavazás - bár elvinek tűnik - eurómilliárdok sorsát fogja meghatározni a következő években.

Az International Energy Agency kimutatása szerint csak akkor tarthatjuk másfél fok alatt az átlaghőmérséklet-emelkedést, csak akkor ellensúlyozhatjuk az üvegházhatású gázok kibocsátását 2050-re, ha soha többé nem fektetünk szénbe, földgázba és kőolajba. [1]

A tervezett változtatás Oroszországnak is kedvezne. A Greenpeace kimutatta, hogy 2030-ra 32 milliárd euróval lehet gazdagabb Oroszország, ha a földgázt fenntarthatónak nyilvánítják. Ezen felül a Rosatom 500 milliárd euró értékű befektetésre számíthat a változtatással. A kutatás azt is bebizonyította, hogy a Gazprom, a Lukoil és a Rosatom képviselői (közvetlenül vagy leányvállalataikon keresztül) közel 20 alkalommal találkoztak EU-biztosokkal és -tisztviselőkkel azért, hogy a változtatást képviseljék. [2]

Az egyetlen esélyünk, ha kizárólag igazi megújulókba fektetünk - minél előbb. Nincs időnk visszafogott döntésekre, nincs időnk arra, hogy engedjünk az orosz lobbinak, nincs időnk két lépést hátrafelé tenni!

Kérjük európai parlamenti képviselőinket, hogy vétózzák meg az Európai Bizottság javaslatát (a széntelenítés felgyorsítása érdekében felhatalmazáson alapuló, kiegészítő éghajlat-politikai jogi aktust)!

[1] https://www.iea.org/reports/net-zero-by-2050

[2] https://www.greenpeace.org/eu-unit/issues/climate-energy/46227/russian-doll-gas-nuclear-lobbying-taxonomy-eu/

Levél címzettje:

Tisztelt:

Gál Kinga

Bocskor Andrea

Hidvéghi Balázs

Schaller-Baross Ernő

Cseh Katalin

Ara-Kovács Attila

Kósa Ádám

Deli Andor

Járóka Lívia

Gyürk András

Rónai Sándor

Trócsányi László

Dobrev Klára

Gyöngyösi Márton

Donáth Anna Júlia

Deutsch Tamás

Tóth Edina

Győri Enikő

Molnár Csaba

Ujhelyi István

Üzenj a magyar EP-képviselőknek!

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Mára több mint 500 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.