1 030 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Tisztelt Briski Vilmos ügyvezető, Szebeni Márton ügyvezető igazgató és CYEB Energiakereskedő Kft.!

A Postás Strandhoz tervezett irodapark helyett olyan beruházás valósuljon meg a városvezetéssel és a közvéleménnyel egyeztetve, ami a park természeti és közösségi jellegéhez méltóan elsősorban a szabadidős és rekreációs célokat szolgálja!

A terület tájképi és természeti védelem alatt áll, közvetlen szomszédsága Natura 2000 besorolású természetmegőrzési terület. A park nem csak helyi, hanem térségi jelentőségű is! Évtizedek óta a helyiek és környékbeliek kikapcsolódásának és feltöltődésének kedvelt helyszíne, hiszen egyedülálló tulajdonságai vannak: ligeterdő, park, dunai partszakasz és szabadstrand, ahol a látogató mindenütt a természettel van körülvéve, mégis néhány lépés a belváros.
Aki csak elhalad mellette, annak a számára ez a terület a szentendrei Dunakorzó bejárata, az első benyomása a belvárosról.
Egy esetleges ingatlanfejlesztéssel ez az érzékeny intimitás sérül, visszavonhatatlanul és visszafordíthatatlanul változtathatja meg a terület jellegét és hangulatát, ezért a város és így mindannyiunk elemi érdeke, hogy megfelelő irányba fejlődjön a terület! 

A jelenleg tervezett beruházás ipari parkká silányíthatja a területet ahelyett, hogy  meglévő értékeit ápolná és erősítené! Mindezt felesleges funkciók kialakítása érdekében tenné: bank, fodrász, étterem, patika és még számos olyan funkció megvalósítását tervezi a befektető, ami a közvetlen közelben eleve elérhető. Az irodaházakban létrejövő üzlethelyiségek (pl. rendezvényhelyszín) akár hétvégén is jelentős gépjárműforgalmat generálhatnak, ezzel tovább rontva az egyébként is problémás forgalmi helyzetet. Szintén aggodalomra ad okot, hogy nem készült hatástanulmány a szükségszerűen átépítendő gáttal kapcsolatban, így nem tudhatjuk, hogy veszélyeztetheti-e a talajvíz mozgásának megváltozása a környező lakóingatlanokat!

Mindezek alapján nem látjuk igazolva az előző városvezetés álláspontját, mi szerint a beruházás támogatása a város érdekeit szolgálta! 

Kérjük támogassa Ön is ezeket a célokat, óvjuk együtt közös értékeinket!

Köszönettel:

A Civil Kotta Közéleti Műhelyének csapata

ITT olvashat az előzményekről.

Levél címzettje:

Tisztelt:

CYEB Energiakereskedő Kft.

Szebeni Márton ügyvezető igazgató

Briski Vilmos ügyvezető

Küldd el ezt a levelet a befektető CYEB Energiakereskedő Kft. vezetőinek, hogy változtassanak terveiken és egy olyan projekt valósuljon meg, ami Szentendre valós érdekeit szolgálja!

A leveleket rendszerünk egyesével továbbítja a címzetteknek.

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!