7 189 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Magyarország kormánya!

Az elmúlt időszakban soha nem látott áremelkedéssel kellett szembenézniük a magyaroknak. Az infláció rekordokat döntöget, közben pedig egy átlagos heti bevásárlás most már akár kétszer annyiba is kerülhet, mint két éve ilyenkor. A kormány persze most – Soros, Brüsszel és a migráció után – az inflációval kezd háborúba, ez azonban nem oldja meg a magyar emberek problémáit.

Az emberek jelentős része már az alapvető élelmiszerekről is kénytelen lemondani, vagy legalább is spórol rajtuk. Holott az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésével kézzelfogható segítséget kaphatnának. Hazánkban 2012. január 1-től a 25%-os áfakulcs 27%-ra emelkedett, ezzel az Európai Unióban Magyarországon lett a legmagasabb, a világban pedig a negyedik legmagasabb az általános áfakulcs. 

Az Európai Unió szabályozási rendszere lehetővé teszi, hogy ha nem is 0%-ra, de

legalább 5%-ra csökkentse a magyar kormány az alapvető élelmiszerek áfáját.

Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséhez semmilyen különleges eljárásra nincs szükség, viszont nagyon sokaknak az ezzel járó árcsökkenés hatalmas segítség lenne. 

Számos európai országban drasztikusan csökkentették az áfát, amely valós hatással bírt az emberekre, és pozitív gazdasági hatással is járt. Ezzel szemben Magyarországon azt látjuk, hogy a társadalom nagy része az ársapkával befagyasztott termékeket vásárolja meg elsősorban, a kormány pedig tavasszal kivezetné az ársapkát. 

Az elmúlt években számtalan alkalommal felmerült az áfacsökkentés kérdése, amelyet a jelenlegi kormány folyamatosan pártpolitikai okokra hivatkozva lesöpört az asztalról. Most azonban – a miniszterelnök szavaival élve – a legveszélyesebb évben járunk, ami még inkább drasztikus helyzetet fog eredményezni, ha a kormány nem lép időben.

Arra kérjük ezért Magyarország kormányát, hogy azonnal csökkentse 5%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját, ezzel is segítve a leginkább rászorulókat és a magyar társadalom nagy részét! 

Az elmúlt hónapok megmutatták, hogy ha nincs érdemi gazdasági segítség, akkor nagyon súlyos és komoly megélhetési válság robban ki. A magyar társadalom jelentős része ma már az alapvető élelmiszereket sem engedheti meg magának minden esetben. 

Az általános elszegényedés miatt komoly segítséget jelentene mindenki számára, ha csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját. Hónapok óta hatalmas mértékben drágulnak az élelmiszerek, ennek megfékezéséhez pedig minél gyorsabb és drasztikusabb megoldások szükségesek.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Mára több mint 500 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.