12 991 a célként kitűzött 20 000 aláírásból

Tisztelt Dr. Parragh László!

Frissítés: 2022. 05. 23.

A népszavazási kezdeményezést elkaszálták. Mutassuk meg a petíció aláírásával, hogy a tisztességes bejelentett munkaviszonyban dolgozóknak elegük van az embertelen gyakorlatból!

Mi történt?

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere magánszemélyként 2021 nyarán öt kérdésben javasolt népszavazást, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ezek közül kettőt hitelesített;

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?"

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?"

Miután lezajlott az aláírásgyűjtés, és a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy sikerült több mint 200 ezer hiteles támogató aláírást összegyűjteni, magánszemélyek különféle kifogásokat tettek az Alkotmánybíróság felé.

Varga Judit igazságügyi miniszter is azt "javasolja" az bíróságnak, hogy kaszálják el a népszavazási kérdést.

Az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a költségvetés érintettsége miatt nem lehet népszavazást tartani az álláskeresési járadékról.

Az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítása nem várhat. Ma is több százan váltak álláskeresőkké, és három hónap sokszor nem elég arra, hogy új állást találjon az ember. Ezért kérjük, hogy írd alá a petíciót most: minél előbb aláírod, annál hamarabb tudunk egyre nagyobb és nagyobb nyomást gyakorolni dr. Parragh Lászlóra. 

Az állásukat elvesztőket a magyar állam magukra hagyja: mindössze három hónap álláskeresési járadékra jogosultak. Ez méltatlan, és Európában példátlanul rövid időszak.  Az álláskeresési járadék folyósítási idejének minimum 6 hónapra emelésével az állásukat vesztők nem kényszerülnének kétségbeejtő helyzetbe. 

A munkaalapú társadalom számunkra azt is jelenti, hogy az évek, évtizedek alatt befizetett járulékainkból támogatást is kapjunk, ha krízisbe kerülünk. Az állásukat ezekben a pillanatokban is elvesztő emberek mire fizették munkaerő-piaci járulékaikat, ha nem arra, hogy egy ilyen válságos időszakban segítő kezet kapjanak a magyar államtól?

Írd alá a petíciót, és a következő oldalon küldj egy kattintással levelet dr. Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének!

Miért neki?

Ő az, aki a legjobb eséllyel meghallja és pontosan érti a problémát, ennek már több interjúban hangot is adott. S egyúttal ő az, akire a miniszterelnök is hallgatni szokott munkaügyi kérdésekben, az ország egyik legbefolyásosabb embereként tartják számon.

Üzend meg velünk együtt: mindenképp szükség van arra, hogy az eddigi 3 hónap helyett minimum 6 hónapig folyósítsák az álláskeresési járadékot! 

 

Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

(via G7)

* A videófeltöltés folyamata mindössze két percet és egy kamerás mobilt vagy számítógépet igényel: a videós boxban kattints a “Kattints ide!” feliratra a fehér téglalapban, és vedd fel a legfeljebb 60 másodperces üzeneted az okostelefonoddal vagy számítógépeddel. Ha elégedett vagy vele, kattints a “happy” feliratra, ha újravennéd, akkor a “retry”-ra, majd ismerd meg és fogadd el a felhasználási feltételeket, és okézd le a videót.

Levél címzettje:

Küldj egy levelet dr. Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének! Az ország egyik legbefolyásosabb embereként neki lehet hatása arra, hogy az álláskeresési járadék meghosszabbításának szükségességét belássák "odafönn". Ő az, akire még a miniszterelnök is hallgatni szokott munkaügyi kérdésekben.

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!