13 001 a célként kitűzött 20 000 aláírásból

Tisztelt Dr. Parragh László!

Az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítása nem várhat. Ma is több százan váltak álláskeresőkké, és három hónap sokszor nem elég arra, hogy új állást találjon az ember. Ezért kérjük, hogy írd alá a petíciót most: minél előbb aláírod, annál hamarabb tudunk egyre nagyobb és nagyobb nyomást gyakorolni dr. Parragh Lászlóra. 

Az állásukat elvesztőket a magyar állam magukra hagyja: mindössze három hónap álláskeresési járadékra jogosultak. Ez méltatlan, és Európában példátlanul rövid időszak.  Az álláskeresési járadék folyósítási idejének minimum 6 hónapra emelésével az állásukat vesztők nem kényszerülnének kétségbeejtő helyzetbe. 

A munkaalapú társadalom számunkra azt is jelenti, hogy az évek, évtizedek alatt befizetett járulékainkból támogatást is kapjunk, ha krízisbe kerülünk. Az állásukat ezekben a pillanatokban is elvesztő emberek mire fizették munkaerő-piaci járulékaikat, ha nem arra, hogy egy ilyen válságos időszakban segítő kezet kapjanak a magyar államtól?

Írd alá a Dr. Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének címzett petíciónkat!

Miért neki?

Ő az, aki a legjobb eséllyel meghallja és pontosan érti a problémát, ennek már több interjúban hangot is adott. S egyúttal ő az, akire a miniszterelnök is hallgatni szokott munkaügyi kérdésekben, az ország egyik legbefolyásosabb embereként tartják számon.

Üzend meg velünk együtt: mindenképp szükség van arra, hogy az eddigi 3 hónap helyett minimum 6 hónapig folyósítsák az álláskeresési járadékot! 

 

A munkanélküli segély folyósításának maximális hossza

(via G7)

2022 májusában a népszavazási kezdeményezést elkaszálták. Mutassuk meg a petíció aláírásával, hogy a tisztességes bejelentett munkaviszonyban dolgozóknak elegük van az embertelen gyakorlatból!

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere magánszemélyként 2021 nyarán öt kérdésben javasolt népszavazást, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ezek közül kettőt hitelesített - az egyik az álláskeresési járadék folyósításának 270 napra emeléséről szólt.

Miután lezajlott az aláírásgyűjtés, és a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy sikerült több mint 200 ezer hiteles támogató aláírást összegyűjteni, magánszemélyek különféle kifogásokat tettek az Alkotmánybíróság felé.

Varga Judit igazságügyi miniszter is azt "javasolja" az bíróságnak, hogy kaszálják el a népszavazási kérdést.

Az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a költségvetés érintettsége miatt nem lehet népszavazást tartani az álláskeresési járadékról.

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!