5 555 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Dale A. Martin, a Siemens Hungary elnök-vezérigazgatója!

Ausztrália lángokban áll: a földrész történelmének legsúlyosabb bozóttüze pusztít. A globális felmelegedés már most végzetes. Ennek ellenére a Siemens és az Adani Group a világ legnagyobb szénbányáját tervezi létrehozni Ausztráliában, a queenslandi Carmichaelben.

A világ legnagyobb szénbányája a Nagy-korallzátony maradványait fenyegeti: pont emellől fogják a hajók a szenet Indiába szállítani. Az óriási hajóforgalom tovább pusztíthatja ezt a természeti csodát. 

A gigantikus bánya megépülése egy dolgon múlik: a bányától a kikötőig tartó vasútnak komplex technológiára van szüksége, ennek a kiépítését minden cég visszautasította - egyetlenegyet leszámítva. Ez pedig a Siemens. 

Egy utolsó esélyünk maradt, hogy megakadályozzuk a szerződést: a Siemens részvényeseinek évi rendes találkozója idén február 5-én lesz Münchenben. A Fridays for Future és az aHang németországi testvérszervezete, a Campact tüntetést szervez ekkorra. A tüntetés és a százezrek, milliók aláírása még jobb belátásra bírhatja a Siemenst. 

A Siemens a honlapján azt ígéri: 2030-ra minden Siemens létesítmény karbonsemleges lesz. Álságos, hogy eközben a világ legnagyobb szénbányának a kiépítésében vesznek részt. 

Bár szinte lehetetlennek tűnik megállítani egy multinacionális céget, valójában egyszerűbb, mint gondolnád: három évvel ezelőtt a tiltakozások hatására a Deutsche Bank kilépett a beruházás mögül. Az egyetlen ok, amiért folytatódhat, az az, hogy az ausztrál kormány eurómilliárdos kölcsönt adott az Adaninak. 

Segíts nekünk az aláírásoddal, hogy a Siemens meggondolja magát.

A kampányban együttműködő partnerünk:

Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!