3 727 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

A Belarusz Köztársaság állampolgárainak joguk van dönteni a saját jövőjükről és szabadon megválasztani vezetőjüket.

Követve a 2020 augusztus 9-i választások vitatott eredményét és Alekszandr Lukasenka agresszív fellépését az országszerte zajló békés tüntetések ellen, követeljük az Európai Uniótól és a tagállamoktól, hogy:

• Hivatalosan utasítsák el Alekszandr Lukasenka kinevezését a Belarusz Köztársaság elnökének 

• Támogassanak egy új és szabad választást, amilyen hamar csak lehet

• Biztosítsák a szükséges segítséget Belarusz állampolgárainak, beleértve az ellenzéki vezető, Sviatlana Tsikhanouskaya létfontosságú tárgyalópartnerként való elismerését a diplomáciai és nemzetközi egyeztetéseken Belarusz állampolgárairól és az ország jövőjéről szóló kérdésekben

Alekszandr Lukasenka, “Európa utolsó diktátora” az elmúlt 26 évben vasmarokkal irányította a Belarusz Köztársaságot, elnyomva a demokráciát, elhallgattatva az egyet nem értőket. Uralmának most végre vége lehet.

Augusztus 9-én Lukasenka újból kihirdette elsöprő választási győzelmét, dacára a biztos választási csalásnak. De a belarusz népnek most elege lett! 

Emberek milliói lepték el Minszk és más városok utcáit visszautasítva a választások eredményeit. A demokráciát védő bátor emberek rohamrendőrökkel találták szembe magukat. Több mint 6000 embert tartóztattak le, és több tucat tüntető súlyos sérüléseket szenvedett.

Ami ezen a nyáron a Belarusz Köztársaságban történt, nem nevezhető szabad választásnak: az esélyes ellenzéki jelölteket vagy börtönbe zárták, vagy ellehetetlenítették a választásokon való részvételtől. Lukasenka választási ellenfelének, Sviatlana Tsikhanouskayának elhagyva az országát, Litvániában kellett menedékre találnia. 

Tsikhanouskaya választási kampányában 6 hónapon belül egy szabad és tiszta választást ígért.

Most az Európai Unió reakciója számít. Az EU már jelezte, hogy szankciókat fog kivetni Lukasenka elnök és az uralkodó elit ellen, de ez nem elég. Az Európai Unió úgy tud fellépni Lukasenka ellen, ha elutasítja elnöki kinevezését és azonnali, új és szabad választásokat követel!

Az Európai Uniónak minden eszközével támogatni kell az új választást, és el kell ismernie Sviatlana Tsikhanouskayát, az ellenzék jelöltjét mint létfontosságú tárgyalópartnert a diplomáciai és nemzetközi egyeztetéseken Belarusz állampolgárairól és az ország jövőjéről szóló kérdésekben.

Mondjuk el az EU vezetőinek együtt, hogy vegyék fel a harcot az elnyomó diktatúra ellen, és követeljék az új és szabad választásokat a Belarusz Köztársaságban! 

Támogasd te is az aHang román, lengyel, osztrák és svéd testvérszervezeteivel közös kezdeményezését, együtt messzebbre ér a hangunk!

 

Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

 

Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésenIsmét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésenIsmét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Legyünk együtt Hangosak!

Köszönjük, ha Facebookon vagy e-mailben is megosztod barátaiddal és ismerőseiddel a kampány hírét.

Szeretnénk minél több embert értesíteni erről a fontos ügyről!

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.