4 160 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Kovács Róbert polgármester, Weeber Tibor alpolgármester, Agócs Zsolt, Bányai Tibor Péter, dr. Fejér Tibor, Gál Judit, Gazdag Ferenc, Mácsik András, Marksteinné Molnár Julianna, dr. Mátrai Gábor Imre, dr. Pap Sándor, Patay-Papp Judit Vivien, Radványi Gábor, Somlyódi Csaba, Tóth Balázs, Tubák István és Varga István!

Ne lakoltassák ki a Bihari utcai családokat!

A Kőbányai Önkormányzat a Bihari utca 8/c. szám alatti önkormányzati lakóház elbontását tervezi. Az ott lakók egy részének az önkormányzat nem biztosít cserelakást, ők így hamarosan utcára kerülhetnek. Segíts megállítani ezt a felelőtlen és embertelen intézkedést!

A ház elbontásával 73 komfortos önkormányzati bérlakást veszítene el egy olyan kerület, ahol már most is nagyon sokan és nagyon sokáig várnak szociális bérlakásokra. Az épületet 7 évvel ezelőtt több mint 700 millió Ft közpénzből újították fel. Az önkormányzat most mégis el akarja bontani az épületet, mert az a felújítás során elkövetett mulasztások miatt szerintük „veszélyessé” vált.

A Város Mindenkié és a Bihari utca lakói elérték, hogy a kőbányai önkormányzat május 31-ig megvizsgálja, hogy egyáltalán indokolt-e a lakóház bontása, vagy az épület hibái egy újabb felújítással kijavíthatóak volnának. Az önkormányzat azonban addig is folytatni akarja a lakók kilakoltatását. A téli kilakoltatási moratórium április 30-án jár le, de az önkormányzat már januárban is kilakoltatott volna egy négygyermekes családot, akiknek egyetlen forint tartozása sem volt. A kilakoltatással fenyegetett lakók között vannak kisgyerekesek, idősek és betegek is, ráadásul sokan saját pénzükből újították fel a lakásukat.

A Bihari utca lakói sokféleképpen próbáltak párbeszédet kezdeményezni az önkormányzattal, de sem Kovács Róbert polgármester, sem Weeber Tibor alpolgármester nem hajlandó tárgyalni velük.

Írj levelet a kőbányai döntéshozokóknak, hogy végre meghallgassák a Bihari utca lakóit és senki se kerüljön az utcára az önkormányzat felelőtlensége miatt! (Frissítés: A levélküldő kampány lezárult.)

Az alábbi linkeken pedig tájékozódhatsz arról, hogy mi történt eddig az ügyben!

Első nyílt levelünk az önkormányzatnak decemberben >>>

Egy négy gyerekes anya kilakoltatását akadályoztuk meg januárban >>>

Januárban elértük, hogy az önkormányzat megvizsgálja, el kell-e bontani a Bihari utcai épületet >>>

A februári képviselő testületről elmenekült a polgármester a lakók elől >>>

Második nyílt levelünk az önkormányzatnak >>>

A márciusi testületi ülésen is elmenekült a polgármester a lakók elől >>>

Ladányi János szociológus kiállása a Bihari és Hős utcai lakók mellett >>>

Horváth Charlie kiállása a Bihari és Hős utcai lakók mellett >>>

Felszólalás a kőbányai testületi ülésen Ismét felszólaltunk a kőbányai testületi ülésen

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Segíts Te is, hogy ne lakoltassák ki a Bihari utcai családokat!

Oszd meg másokkal is a Ne lakoltassák ki a Bihari utcai családokat kampány oldalát!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a Bihari utcában élő családokat támogató kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.