1 346 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Az ügyben eddig elért eredményeinket itt olvashatjátok:

https://ahang.hu/megmenekultek-a-pozsonyi-uti-fak-meghallottak-ahangunkat/2018/06/15/

Budapest egyik legszebb utcájában szörnyű pusztítást végeztek a fákon a Fővárosi Önkormányzat által megbízott Főkert Zrt-nek dolgozó Alpinia Építő Kft. nevű alvállalkozó cég dolgozói „faápolási, gallyazási munkálatok” címszó alatt.

Több szempontból is szakszerűtlenül jártak el a fák visszavágásakor: kora tavasz vagy késő ősz helyett a legnagyobb nyári melegben végzik a munkát, egyszerre és ekkora mértékben tilos ritkítani a lombkoronát, illetve a bemetszéseket sem a megfelelő helyeken ejtették.

Helyrehozhatatlan károkat okoztak az értékes fasorban, és jelentősen csökkentették az árnyat adó és a levegő frissességét biztosító lombkoronafelületet. A munkálatokról ráadásul a lakosságot nem tájékoztatták.

A Pozsonyi út Szenti István parkhoz közel eső felén már csonkán meredeznek a fák, június 14-én folytatják a munkálatokat a Radnóti Miklós utca és a Jászai Mari tér között. Követeljük a pusztítás megállítását, a további visszavágások mértékének és jellegének felülbírálatát és minderről a lakosság tájékoztatását!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a Pozsonyi úti fák megóvását, szakszerű ápolását támogató kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.