1 160 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Tisztelt Hardy Mihály, kommunikációs igazgató, Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Szarvas Gábor, környezetvédelmi igazgató, Fülöp Tamás, Szepessy Kornél, a Hungarocontrol Zrt. vezérigazgatója, Jost Lammers, vezérigazgató és Dr. Nagy István, földművelésügyi miniszter!

©Timsojer

 

Azonnali hatállyal szüntessék be a 2-es kifutóra leszállásokat a pesti oldalról, mert ez konkrét életveszélyt okoz! Egyre több kerületet és egyre több embert érint a probléma Zuglóban, Kőbányán, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén és Rákoshegyen is. 

A Budapest Airport 2-es kifutójára Budapest felől érkező repülőgépek az előírt 300 méter megközelítési magasság helyett alig 100 méteres magasságon érnek Rákoshegy sűrűn lakott területrésze fölé. Az utánuk jövő légörvények tömegesen bontják meg az ott lakók házának tetejét.

 

 

A Kulturált Légiközlekedésért Egyesület elnöke, Frik Zoltán szerint a tetőbontás következménye, hogy a légörvény akár 30-50 cserepet is képes egyszerre megemelni és a földre nagy sebességgel lecsapni, ahogy történt ez már számos esetben. Ezt a tényt az utóbbi néhány hónapban összegyűjtött 22 darab jegyzőkönyv is bizonyítja! Mondani sem kell, hogy ez mennyire veszélyes, amikor az utcákon és az udvarokon gyermekek játszanak és idős emberek pihennek, tevékenykednek. Nem is beszélve az elviselhetetlen zajról, amit a repülőgépek közelsége produkál mind nappal, mind éjszaka. 

Nemzetközi előírások szabályozzák, hogy egy repülőgép milyen közel repülhet lakott területhez, ez itt nem teljesül!

Riz Levente, a XVII. kerület fideszes polgármestere is kiemeli az üggyel kapcsolatban, hogy a reptér nem tartja be az ICAO (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) rendelkezését, miszerint lakott terület felett nem lehet átrepülni 300 méter alatt, kivéve a felszállásra és megközelítésre kijelölt, engedélyezett területeket. Rákoshegyet azonban erre nem jelölték ki!

A helyzet megnyugató rendezése érdekében a Budapest Airport együttműködésére van szükség, nem pedig cinikus válaszokra, nyilatkozatokra a cég részéről. 

Egész egyszerűen nincs ésszerű magyarázat, mentség a reptér részéről! Az ügyről bővebben itt tájékozódhatsz:

http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/megorulnek-a-repter-mellett-lakok-a-leszallo-gepektol

https://video.mno.hu/embed/208162

https://video.mno.hu/embed/209160

https://index.hu/belfold/budapest/2018/06/12/ferihegy_zaj_repulok_rakoshegy/

https://atlatszo.hu/2017/06/15/vesztesre-allnak-a-kornyekbeliek-a-ferihegyi-repuloterrel-vivott-harcban-elviselhetetlen-a-zajszennyezes/

https://www.nlcafe.hu/ezvan/20180327/repulogep-zaj-ferihegy-rakoshegy/

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/betelt-a-pohar-perre-mennek-az-elkeseredett-lakosok-2462375

https://www.youtube.com/watch?v=usE1A5RvwNM&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=Uoxq19joriA

http://168ora.hu/itthon/remegnek-az-idegtol-rakoshegyen-allitolag-atvertek-oket-a-repulogepekkel-147357

 

Levél címzettje:

Tisztelt:

Hardy Mihály, kommunikációs igazgató

Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Szarvas Gábor, környezetvédelmi igazgató

Fülöp Tamás

Szepessy Kornél, a Hungarocontrol Zrt. vezérigazgatója

Jost Lammers, vezérigazgató

Dr. Nagy István, földművelésügyi miniszter

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Az általad megadott személyes adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal. Elérhetőséged megadásával beleegyezel abba, hogy a jövőben tájékoztassunk kampányainkról, és sütiket használjunk az adatvédelmi irányelveink értelmében

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

 

Mit tehetsz még?

"Pár ember Rákoshegyen sokkal hangosabb, mint maga az a zaj, amit a repülőgép gerjeszt" - mondta egy interjúban Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője. 

Legyen hát tényleg hangosabb az a "pár ember"!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!

Legyünk hát Hangosabbak, hogy végre csend legyen Rákoshegyen!

 

 

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a rákoshegyi lakosokat támogató kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

Támogatás összege 0 Ft

A támogatás

Egyszeri Havi

Összeg

Thanks, we just need a few more details to set up your direct debit.

Change your donation

First name
Last name
Your email
Address (line 1)
Town
Your postcode
Account name
Account number
Sort code
Köszönjük, hogy megtisztelsz bennünket támogatásoddal. Egy kis türelmet kérünk, amíg az adataidat biztonságosan feldolgozzuk.
aHang