1 986 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Dr. Nagy István, földművelésügyi miniszter, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, Karmenu Vella, az Európai Unió környezetvédelmi biztosa, Karácsony Gergely főpolgármester, Sebestyén Réka, René Droese, Valentinyi Katalin és Temesváry Péter!

©Timsojer

 

Rákoshegyről indult kezdeményezésünk több mint 10 éve.

Célul tűztük ki az összes érintett lakos érdekeinek, és alapjogainak védelmét a repülőtér környezetében a repülőgépek káros hang, és légszennyezési hatásai ellen.

Perek sokaságával védtük, és védjük most is az Ön egészségét!

2018-tól új módszereket vetünk be, mert a jogállamiság intézménye kérdésessé vált a pereink menetét és eredményeit látva.

2018-ban 29 jegyzőkönyvet vettünk fel a Rákoshegyen tapasztalható, repülőgép leszállásokból eredő légörvények által okozott tetőbontásokról. Legtöbb esetben csak a szerencsén múlott, hogy ezeknek az eseteknek nem lett katasztrófális végkimenetele. Rákoshegyen gyermekeket üthet agyon egy cserép vagy palatábla. Ezt nem hagyhatjuk!

2019-től egyre többen jelentkeznek Facebook csoportjainkba Budapest és az agglomeráció területeiről. Még a repülőtértől relatíve távol eső területekről, 15. 13. 14. 22. kerületi lakosok is panaszkodnak arra, hogy nem tudnak aludni a repülőgép zajtól, nagyon zavarja őket a repülőgépek kibocsájtott emissziója, és félnek egy esetleges repülőgép meghibásodás okozta katasztrófától is.

Nem beszélve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez közelebb eső sűrűn lakott területrészekről. Nekik is pokol az életük. A nagy mértékű zaj és rezgés sok érintettnek károsítja az idegrendszerét, érrendszerét, a naponta mintegy 300 tonna korom és fémpor ami a hajtóművekből kiáramlik károsítja egészségüket, tüdőproblémákat okoz. Ezek a 10 mikronnál is kisebb részecskék nem akadnak fönn a nyálkahártyán, lejutnak a tüdőig, és bejutnak a véráramba. A mikrorészecskék áldásosnak nem nevezhető hatása többek között, hogy rákot okoznak.

Nemzetközi és magyar tudósok bizonyították, hogy éjszaka 45 dB egyedi zajesemények fölött már a lakosság nagy része rosszul alszik, felriad a zajra. Nappal 55 dB folyamatos zajterhelés mellett pedig károsodik az idegrendszer, ingerültebbekké, idegesebbekké válnak az emberek. Ez felborítja a hormonháztartást, megemelkedik a vérnyomás, és ezek károsíthatják az érrendszert, sőt még az agyat is!

Kérjük írja alá petíciónkat ha Ön is érintett, Ön is sűrűn lát a feje felett alacsony magasságban fel- vagy leszálló repülőgépeket! Védje meg Ön és családja, szomszédai és közössége egészségét egy aláírással!

Kérjük akkor is írja alá petíciónkat ha Ön jelenleg nem szenvedi el ezeket a káros hatásokat. Együttérzésből és amiatt is, mert összesen a következő években 285 milliárd forint értékű fejlesztést terveznek beruházni a Liszt Ferenc repülőtérre. Emiatt olyan forgalomnövekedés várható, hogy a jelenleg is Budapest lakosságára óriási terhelést jelentő éves 15 milliós utasforgalom felmehet akár évi 25 millióra is, a repülőtér a teherszállító forgalmát pedig meg kívánja duplázni.

Ez merénylet Budapest lakossága ellen. Ne hagyja, hogy Önt is tovább szennyezzék! Kérjük, hogy írja alá petíciónkat, aláírás után pedig küldjön egy levelet az érintett döntéshozóknak!

(A 24.hu felvétele)

Egész egyszerűen nincs ésszerű magyarázat, mentség a reptér részéről! Az ügyről bővebben itt tájékozódhat:

https://index.hu/belfold/budapest/2019/02/12/repteri_zajszennyezes_hungarocontroll_liszt_ferenc/

http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/megorulnek-a-repter-mellett-lakok-a-leszallo-gepektol

https://video.mno.hu/embed/208162

https://video.mno.hu/embed/209160

https://index.hu/belfold/budapest/2018/06/12/ferihegy_zaj_repulok_rakoshegy/

https://atlatszo.hu/2017/06/15/vesztesre-allnak-a-kornyekbeliek-a-ferihegyi-repuloterrel-vivott-harcban-elviselhetetlen-a-zajszennyezes/

https://www.nlcafe.hu/ezvan/20180327/repulogep-zaj-ferihegy-rakoshegy/

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/betelt-a-pohar-perre-mennek-az-elkeseredett-lakosok-2462375

https://www.youtube.com/watch?v=usE1A5RvwNM&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=Uoxq19joriA

http://168ora.hu/itthon/remegnek-az-idegtol-rakoshegyen-allitolag-atvertek-oket-a-repulogepekkel-147357

 

Levél címzettje:

Tisztelt:

Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Dr. Nagy István, földművelésügyi miniszter

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája

Karmenu Vella, az Európai Unió környezetvédelmi biztosa

Karácsony Gergely főpolgármester

Temesváry Péter

Valentinyi Katalin

René Droese

Sebestyén Réka

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Az általad megadott személyes adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal. Elérhetőséged megadásával beleegyezel abba, hogy a jövőben tájékoztassunk kampányainkról, és sütiket használjunk az adatvédelmi irányelveink értelmében

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a rákoshegyi lakosokat támogató kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

Támogatás összege 0 Ft

A támogatás

Egyszeri Havi

Összeg

Thanks, we just need a few more details to set up your direct debit.

Change your donation

First name
Last name
Your email
Address (line 1)
Town
Your postcode
Account name
Account number
Sort code
Köszönjük, hogy megtisztelsz bennünket támogatásoddal. Egy kis türelmet kérünk, amíg az adataidat biztonságosan feldolgozzuk.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

 

Mit tehetsz még?

"Pár ember Rákoshegyen sokkal hangosabb, mint maga az a zaj, amit a repülőgép gerjeszt" - mondta egy interjúban Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője. 

Legyen hát tényleg hangosabb az a "pár ember"!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!

Legyünk Hangosabbak!