7 365 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Magyarország Kormánya!

Magyarországon napról napra növekednek az árak és egyre magasabb az infláció, mindezt pedig tetézik az egekbe szökő energiaárak is. Ezek pedig mindenkit érintenek. Nincs ez máshogy az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel - menhelyek, alapítványok, telephelyek stb. - sem.

Az elmúlt időszakban egyre több hír jelent meg, hogy az állattartók saját maguk döntenek arról, hogy beadják menhelyre a házi kedvenceiket, ugyanis nem tudják már fedezni az eltartásukból fakadó költségeket. Emiatt egyre zsúfoltabbá válnak az így is nagyon nehéz helyzetben lévő állatvédelemmel és állatmentéssel foglalkozó szervezetek.

A válság hatására egyre visszaszorulóban van az adományozás, egyre kevesebb anyagi támogatás, élelmiszer, gyógyszer, táp vagy éppen játék érkezik a menhelyekre. Miután pedig az így is túlzsúfolt menhelyeknek további állatokat kell befogadniuk és ellátniuk, egyre csak növekednek a költségeik. Ha pedig ez nem elég, az állatvédelemmel foglalkozó szervezeteknek a telephelyeiken piaci áron kell megvásárolniuk a villanyt és a gázt! Ez pedig nagyon könnyedén és nagyon hamar a menhelyek bezárásához és tönkremeneteléhez vezet.

Ezért azt kérjük a kormánytól, hogy ha valóban fontos számára az állatvédelem és az állattartás, akkor biztosítsa ezeknek a szervezeteknek is rezsicsökkentett áron a gázt és a villanyt!

Az elmúlt időszakban 30%-nál is többel növekedtek az állattartáshoz kapcsolódó alapvető kiadások árai, amelyek nagyon nagy mértékben megnehezítik a menhelyek működését. Továbbá az is tetézi a problémát, hogy egyelőre teljesen kiszámíthatatlan a következő időszak a növekvő energiaárak miatt. Sokuknak teljesen vagy nagy részben újra kellett tervezniük az előttük álló időszakot.

Ha az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek nem kapnak időben megfelelő támogatást, akkor nagyon sokuknak ez lesz az utolsó telük, ami pedig azt is jelenti, hogy megannyi állat kerülhet utcára. Ugyanis, ha ők nem foglalkoznak ezzel, akkor ki fogja megoldani a problémákat?

Ha ezek a szervezetek az állam helyett végzik el az állatvédelemmel és az állatmentéssel kapcsolatos feladatokat, akkor az államnak igenis kötelessége segítséget nyújtani nekik! Ezért is kérjük - ha valóban közös ügyünk az állatvédelem - akkor az állatvédő szervezetek csökkentett áron kapják a gázt és a villanyt!

Az ügyben érintett, veszélyben lévő állatvédő szervezetek:

 • Apró Mancsok Menedéke Állatvédő Egyesület 
 • Állatbarát Alapítvány 
 • Noé Állatvédő Alapítvány 
 • Herosz Fehérvári Állatotthon 
 • Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány
 • Kisállatmenhely Alapítvány
 • Bundás Barát Állatvédő Egyesület
 • Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány 
 • Komlói Állatvédő Közhasznú Egyesület 
 • Kondorosi Állatvédő Egyesület
 • Rex Kutyaotthon Alapítvány 
 • Állatmenhely Nyílt Alapítvány 

https://www.atv.hu/belfold/20220829/egyre-zsufoltabbak-a-menhelyek-mert-dragul-az-allattartas

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Mára több mint 600 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.