4 523 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Közös érdekünk, hogy Magyarországon minden gyermek méltó  körülmények között nevelkedhessen!

Miért fontos a dupla családi pótlék?

A méltó megélhetés mindenkit, gyereket és felnőttet egyaránt megillet, ennek ellenére utoljára 10 éve módosította az illetékes hatóság a családi pótlék összegét.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat (MSZEH) Méltó Megélhetés Munkacsoportjának célja, hogy a családi pótlék összegét (melyet a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény II. fejezete szabályoz, az összegeket pedig a 11. § részletezi) a következő, 2019-es évre szóló költségvetési törvényjavaslat megszövegezése előtt a döntéshozók emeljék a duplájára! Ezen túl szükség van a megduplázott családi pótlék összegének értékállóvá tételére, valamint arra, hogy ne legyen feltételekhez kötve a családi pótlék folyósítása.

Így javulnának a gyermeknevelés feltételei, és a törvényben előírt elvek szerint a jövedelmi helyzettől függetlenül válna ezúton elérhetőbbé a gyermekek egészséges, harmonikus fejlődésének, testi, szellemi, erkölcsi gyarapodásának kiteljesítése.

Mit tehetsz első lépésként a családi pótlék összegének megduplázásáért?

Írd alá a petíciót, hogy minél többen hallják a hangunkat!

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Örülünk, hogy a petíció aláírásával a döntéshozók veled együtt hallják majd az MSZEH és MMMcs hangját

Mit tehetsz még a családi pótlék összegének megduplázásáért?

Tájékozódj, hogy mit mondanak a szavazatainkért versengő pártok a családi pótlékról?

És terjeszd Facebookon is a dupla családi pótlékért küzdő petíció hírét. Megköszönjük, ha a barátaidat és az ismerőseidet e-malben is értesíted, hogyan tehetünk közösen azért, hogy Magyarországon minden gyermek méltó  körülmények között nevelkedhessen.