49 950 a célként kitűzött 100 000 aláírásból

Tisztelt Fülöp Attila, Beneda Attila és Novák Katalin!

A jelenlegi járványhelyzet miatt családok százezrei veszíthetik el bevételeiket vagy azok egy részét. Közös érdekünk, hogy Magyarországon ekkor is minden gyermek méltó körülmények között nevelkedhessen!

Miért fontos a dupla családi pótlék?

A méltó megélhetés mindenkit, gyereket és felnőttet egyaránt megillet, ez a jelenlegi krízisben még inkább hangsúlyos. 

A családi pótléknak (nevelési ellátás, iskoláztatási támogatás) kiemelt szerepe van a családok védelmében, mivel minden gyerekes család jogosult rá, így a jelenlegi krízisben legveszélyeztetettebb családok is (nagycsaládok, egyszülős családok, sérült gyermekeket nevelő családok, krízishelyzet miatt rosszabb anyagi helyzetbe került családok).

A családi pótlék a gyermekszegénység megelőzésének és leküzdésének, a gazdasági-társadalmi krízis elkerülésének fontos eszköze.  

A jelenlegi vészhelyzet is indokolja és sürgőssé teszi a családi pótlék összegének megduplázását, mivel a digitális távoktatásra való átállással és az otthoni munkavégzés elterjedésével a családok gyermekekkel kapcsolatos költségei is jelentősen megnövekedtek, a már válság előtt is nehéz körülmények között élő családok helyzete tovább romolhat.

Az Esély Labor Egyesület (ELE) és a Méltó Megélhetés Munkacsoport (MMMCs) célja, hogy a családi pótlék összegét (melyet a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény II. fejezete szabályoz, az összegeket pedig a 11. § részletezi) a döntéshozók emeljék a duplájára! Hosszú távon szükség van a megduplázott családi pótlék összegének értékállóvá tételére, valamint arra, hogy ne legyen feltételekhez kötve a családi pótlék folyósítása.

Így javulnának a gyermeknevelés feltételei, a járvány miatt bajba kerülő családok helyzete, és a törvényben előírt elvek szerint a jövedelmi helyzettől függetlenül válna ezúton elérhetőbbé a gyermekek egészséges, harmonikus fejlődésének, testi, szellemi, erkölcsi gyarapodásának kiteljesítése.

Mit tehetsz első lépésként a családi pótlék összegének megduplázásáért?

Írd alá a petíciót, hogy minél többen hallják a hangunkat!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a családi pótlék emelését célzó kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk! 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még 
a családi pótlék összegének megduplázásáért?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel , hogy Magyarországon minden gyermek méltó  körülmények között nevelkedhessen. Köszönjük, ha Facebookon vagy e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!