14 382 a célként kitűzött 20 000 aláírásból

El a kezekkel a Klubrádiótól!

A Klubrádió működéséhez jelentős közérdek, népakarat fűződik. Követeljük, hogy a Médiatanács vonja vissza a jogsértő határozatát, és hosszabbítsa meg a Klubrádió frekvencia engedélyét hét évvel! Hadd szóljon!

Leave Klubrádió alone!

We demand that the Hungarian Media Council should withdraw its illegal decision about cancelling the broadcasting frequency license of Klubrádió! Instead, they should extend the license for another seven years, Klubrádió should be on the air in the future! This serves best the public interest, this is the will of the people.

 

Háttér

Úgy döntött az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió frekvencia-használati engedélyét, magyarán elveszi a frekvenciát a Klubrádiótól. A törvények alapján a Klubrádió hivatalosan kérte az engedélyek meghosszabbítást újabb hét évre, hiszen a műsorait naponta több százezer ember hallhatja Budapesten és környékén. A Klubrádió sugárzási körzetében mintegy 3 millió ember él, a rádió pedig nagyon erős közszolgálati hírekkel, háttér műsorokkal és rendkívül értékes kulturális programmal szolgálja ki az érdeklődőket. Emiatt a Klubrádió további működéséhez jelentős közérdek fűződik; a népakarat kifejeződése pedig abban is megnyilvánulhat, ha sokan támogatják a jelen petíciót.

Az NMHH Médiatanácsa 2020. szeptember 14-én publikált határozatában a médiatörvény többszöri megsértésével vádolta a Klubrádiót, erre hivatkozva akarja elvenni az adótól a frekvenciáját 2021. február 14-től. Az általuk törvénysértésnek titulált, minimális szabálytalanságok (pl. késve leadott havi jelentés a zene-szöveg arányokról 2017-ben, stb.) a hatályos magyar jog szerint sem adnak alapot a Klubrádió elhallgattatására. A mentő lehetőségként belengetett frekvencia újrapályáztatást nem szabad komolyan venni, hiszen jelenleg is alapvető fővárosi frekvenciák állnak némán és kihasználtalanul Budapesten. Ezekre pályáztathatott volna már a Médiatanács – ha akarta volna. Noha törvényes kötelezettsége lenne a használható frekvenciák használatba adása, ennek sem tesz eleget. Az sem biztos tehát, hogy egyáltalán meghirdetik a 92.9 MHz frekvencia hasznosítására vonatkozó pályázatot, ám ha mégis, a Médiatanácsnak aligha áll szándékában győztesen kihozni a Klubrádiót, ebben senkinek ne legyen illúziója! Természetesen, ha lesz pályázati felhívás, a Klubrádió beadja ajánlatát. Az is biztos viszont, hogy a Klubrádió a mostani törvénysértő határozat visszavonását bírósági úton is megpróbálja elérni.

A Klubrádió valódi bűne az, hogy túl sokan hallgatják (akár vidéken, akár külföldön az interneten keresztül) és ezzel rést üt a kormányhatalom monolit propaganda-falain. A Klubrádió nem az ellenzék rádiója, de kritikus, független és szókimondó médium, nagyon sokféle szempontnak és véleménynek ad teret, köztük a politikai ellenzék képviselőinek is. Évről évre hallgatók százai támogatják a Klubrádiót, részben közvetlen pénzadományokkal, részben a személyi jövedelemadójuk 1%-ával, eddig összesen mintegy 1,5 milliárd forinttal. Már csak emiatt is megérdemlik a támogatók, hogy tovább szóljon az ő rádiójuk, ami sokak számára elsődleges hírforrás.

Ezért kérjük, hogy aláírásával támogassa a Klubrádiót, támogassa a jogsértő Médiatanács-határozat visszavonását! Köszönjük!

Támogass!

Mára közel 300 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!