1 077 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Tisztelt Országos Roma Önkormányzat!

2019.02.23-án lesz a tizedik évfordulója annak, hogy a roma sorozatgyilkosságoknak egy kisgyermek is áldozatul esett. A modern Magyarország legbrutálisabb gyilkosságsorozata áldozatainak 2009-ben az akkori Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) emléktáblát avatott az Önkormányzat székházánál. Budapesten ez volt az egyetlen emlékhely, ami méltón emlékezett a cigányság tragédiájára. A táblát 2011-ben az új ORÖ vezető Farkas Flórián és testülete eltávolította, további sorsáról azóta semmit nem tudunk. A döntésük okairól sem derült ki semmi. A jelenlegi ORÖ-t többször kerestük meg azzal, hogy miért került le a tábla és hogy van-e mód arra, hogy visszakerüljön méltó helyére. Ezt személyesen és írásban is megtettük, de érdemi választ nem kaptunk több mint hatvan napja.

Követeljük az Országos Roma Önkormányzattól, hogy indokolják meg, hogy miért került le az emléktábla! Követeljük, hogy ha nincs meg az eredeti tábla, egy újat készítsenek és kerüljön az méltó helyre, ahol bárki kegyeletét róhatja le az áldozatok előtt!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy minél hangosabb lehessen az ORÖ-t kérdőre vonó kampányunk! Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

 

Mit tehetsz még?

 

Köszönjük, hogy csatlakoztál ügyünkhöz.A legnagyobb segítség most az lehet, ha minél több helyen megosztod petíciónk, nyílt levelünk linkjét azért, hogy minél több ember keresse föl az Országos Roma Önkormányzatot, oszd meg facebook-on vagy küldd tovább ismerőseidnek e-mailen.

Köszönjük!