4 642 a célként kitűzött 10 000 aláírásból

Tisztelt Orbán Viktor, miniszterelnök, Dr. Palkovics László, Dr. Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, Dr. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár (ITM) és Dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár!

Most van itt a lehetőség, hogy tegyünk a saját és gyermekeink biztonságos és egészséges jövőjéért! A jövőnk az elkövetkező egy hétben dől el, ugyanis most döntenek az EU-s vezetők a 2030-as klímacélról. Hallasd a hangod, állj ki a zöld jövőért! 

A kormány egy évvel ezelőtti klímakonzultációján elsöprő többség, a kitöltők több mint 98%-a mondta: 2050-re karbonsemleges Magyarországot akar! [1]

Most az Európai Tanácsban Magyarországnak lehetősége van képviselnie ezt az akaratot - és egy egészségesebb, zöldebb bolygót! Megmenthetjük a Földet, ha határozott célokat tűzünk ki. Az Európai Tanács vezetőinek döntésén a következő évtized, a jövő múlik: nem csak Európáé, hanem az egész világé. 

Ahhoz, hogy 2050-re a karbonsemlegességet elérjük, igyekeznünk kell. 

Az Európai Tanácsban december 10-11-én döntenek a 2030-as klímacélról. Mi azt akarjuk, hogy az EU tagállamai 2030-ra az 1990-es szinthez képest 65%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását! 

Ezért kérjük az Európai Tanács magyar képviselőit: szavazzanak a 65%-ra!

Egy hatalmas lehetőség áll előttünk, hogy jó döntést hozzunk Magyarország, Európa és a bolygó jövőjéért. Ha az Európai Tanácsban határozott döntés születik a klímavédelemért, azzal az egész világnak példát mutatunk! 

Az egész régióban egyre többen és többen állnak ki a klímavédelem mellett. Magyarország - és egész Közép-Kelet-Európa - hatalmas összegeket kap az EU-tól arra, hogy elérje a klímasemlegességet. Így az sem lehet hivatkozási alap, hogy a forráshiány az akadálya a zöldítésnek. 

A klímaváltozás hatásai egyre súlyosabbak lesznek - gazdasági szempontból is. Erre már most meg kell kezdenünk a felkészülést a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű használatával! A megújuló energiába való befektetés munkahelyteremtő hatással is bír - így semmi akadálya nem lehet ennek! 

Kérjük tehát a magyar döntéshozókat, hogy szavazzanak a zöld jövőre, szavazzanak a 65%-os klímacélra! 

[1] https://ahang.hu/kampanyok/egy-hatalmas-lepes-a-fenntarthato-jovoert/2020/01/17/

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Mára több mint 500 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.