2 037 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt dr.Felkai László, a Belügyminisztérium Közigazgatási Államtitkára!

Minden magyar állampolgárnak joga van tudni, mit és hogyan valósított meg a magyar kormány a GRECO (a Korrupcióellenes Európai Államok Csoportja) által 2015-ben megfogalmazott ajánlásokból!

 

Az Európa Tanács antikorrupciós szervezete által (GRECO) hazánkról készített értékelésének titkolása nem ad lehetőséget az érintett szervezetek, intézményrendszerek számára a feltárt problémákkal és hiányosságokkal való szembenézésre.

 

Ezúton kérjük, hogy hozza nyilvánosságra a magyar kormány a GRECO által javasolt intézkedések végrehajtásáról szóló országértékelését!

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Háttér

Az Európa Tanács szerve 2017 óta folytat eljárást Magyarország ellen, mivel a négy évvel ezelőtti vizsgálatuk ajánlásait a kormány nem fogadta meg, sőt az azok betartását ellenőrző jelentéseket sem hajlandó nyilvánosságra hozni.

 

A GRECO többek között azt várja a kormánytól, hogy növelje a törvényhozás átláthatóságát, csökkentsék Handó Tünde jogköreit a bírói szervezet felett, és szigorúan szabályozzák azoknak az eseteknek a körét, amikor egy büntetőügyet el lehet venni az azt vizsgáló ügyésztől.

 

---------------------------------------------------------------------------

 

A petícióhoz csatlakozó csoportok, szervezetek, intézmények:

Átlátszo.hu

eDemokrácia Műhely Egyesület

K-monitor Közhasznú Egyesület

Korrupciókutató Központ Budapest

 

 

 

 
Kapcsolódó linkek
Mire játszhat Magyarország:

A 4 évvel ezelőtti ajánlásokról:

A K-monitor írása

Az eltitkolás tényéról:

Az index cikke

 

 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Tennél még valamit?

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel.

Sokat teszel az ügyért, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson a petíció híre!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy megismerhessük a valódi korrupciós kockázatokat. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.