666 a célként kitűzött 1 000 aláírásból

Tisztelt dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (ITM), dr. Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár (ITM) és dr. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár (ITM)!

A lakhatás költségeinek előteremtése nagy kihívást jelent számos családnak. Magyarországon körülbelül 1 000 000 Kádár-kocka van - ezek a házak nem korszerűek, rossz a szigetelésük, fajlagosan kétszer annyi energiát fogyasztanak, mint egy panellakás. Ez rossz a környezetünknek, a levegőnek és a kockaházakban élő családoknak is. 

Kiváló hazai mérnökeinktől már számos terv született arról, hogy hogyan lehet megújítani az épületeket. Ugyanakkor ennek költségeit - önerőből, egyszerre - lehetetlen kifizetni azoknak, akik a Kádár-kockákban laknak. A családok ezt nem engedhetik meg maguknak. 

De lehetséges a változás: állami segítséggel megújulhatnak ezek a házak. Azt kérjük, hogy az állam nyújtson támogatást és kedvezményes hitelt a kockaházak tulajdonosainak.

Az energiahatékonysági beruházásokkal a családok villanyszámlája tartósan alacsony lesz. A beruházással a családok nem fognak arra kényszerülni, hogy környezetszennyező és egészségkárosító módon fűtsenek. 

Külső szigeteléssel, korszerű nyílászárókkal, gazdaságos és környezetkímélő fűtéssel, esetleg napkollektorokkal és más megoldásokkal egymillió család életminősége javulna, és az egész ország levegője tisztulna.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.