2 837 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Operatív törzs!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatása szerint a koronavírus elleni hatékony védekezésben a kulcs az állampolgárok informálása”

Jelenleg az összes európai uniós ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről, kivéve Magyarországot. Ez nem segít tudatos egyéni döntéseket hozni, ami hamis biztonságérzetet kelthet, és az információk visszatartásával sérülnek a szabad tájékozódáshoz, valamint a testi egészséghez való jogaink. Eközben a sajtóban egymásnak ellentmondó, aggasztó információk terjednek az egészségügyi ellátórendszer felkészültségéről, és napról napra egyre gyorsabb ütemben nő a már pozitívra tesztelt fertőzöttek száma a csekély tesztráta ellenére is. A tesztek elvégzése nem csak a  megfelelő diagnózis felállítását segíti, hanem gyors és átlátható lépésekkel - minden pozitív koronavírusos esetről azonnali információ közlésével - lehet bizonyítottan hatékony a vírus elleni fellépés. 

Dél-Koreában, ahol a halálozási ráta az egyik legalacsonyabb a világon, bárki térítésmentesen tesztelheti magát, legkésőbb 24 órán belül megkapja az eredményt, és a személyiségi jogok tiszteletben tartásával folyamatosan tájékoztatják a lakosságot. A tömeges fertőzések elkerülésének érdekében a részletes területi információk közlése mellett, mely segíti a lakosság védekezését és tudatosságát, minden 180. lakost megvizsgáltak közel 290 000 teszt rendelkezésre bocsájtásával

Ugyanilyen alapos szűréshez Magyarországon is több mint 54 000 vizsgálatra van szükség! Ezzel szemben a mai napig ennek csak kicsivel több mint a felét, 37 328 mintavételt végeztek, 1579 regisztrált fertőzött van, és a kormány továbbra sem hajlandó kommunikálni az esetek területi eloszlásáról*. Mi, a petíció aláírói szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni a megbetegedés és a fertőzés terjesztésének érdekében, ezért:

Kérjük Magyarország Kormányát, hogy a többi országhoz hasonlóan tájékoztassa a közvéleményt arról, hogy hol fordultak elő megbetegedések, hányan és hol vannak karanténban, és a tesztek számának növelésével, minél több ember számára hozzáférhetővé tételével, tegyen meg minden tőle telhetőt a tömeges fertőzések elkerülése érdekében!

 

*2020.03.31-étől megyei adatokat is közölnek a koronavírús-fertőzöttekről. A tesztek számáról a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.  

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.