1 055 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Tisztelt Operatív törzs!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatása szerint a koronavírus elleni hatékony védekezésben a kulcs az állampolgárok informálása”

Jelenleg az összes európai uniós ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről, kivéve Magyarországot. Ez nem segít tudatos egyéni döntéseket hozni, ami hamis biztonságérzetet kelthet, és az információk visszatartásával sérülnek a szabad tájékozódáshoz, valamint a testi egészséghez való jogaink. Eközben a sajtóban egymásnak ellentmondó, aggasztó információk terjednek az egészségügyi ellátórendszer felkészültségéről, és napról napra egyre gyorsabb ütemben nő a már pozitívra tesztelt fertőzöttek száma a csekély tesztráta ellenére is. A tesztek elvégzése nem csak a  megfelelő diagnózis felállítását segíti, hanem gyors és átlátható lépésekkel - minden pozitív koronavírusos esetről azonnali információ közlésével - lehet bizonyítottan hatékony a vírus elleni fellépés. 

Dél-Koreában, ahol a halálozási ráta az egyik legalacsonyabb a világon, bárki térítésmentesen tesztelheti magát, legkésőbb 24 órán belül megkapja az eredményt, és a személyiségi jogok tiszteletben tartásával folyamatosan tájékoztatják a lakosságot. A tömeges fertőzések elkerülésének érdekében a részletes területi információk közlése mellett, mely segíti a lakosság védekezését és tudatosságát, minden 180. lakost megvizsgáltak közel 290 000 teszt rendelkezésre bocsájtásával

Ugyanilyen alapos szűréshez Magyarországon is több mint 54 000 vizsgálatra van szükség! Ezzel szemben a mai napig ennek csak kicsivel több mint a felét, 37 328 mintavételt végeztek, 1579 regisztrált fertőzött van, és a kormány továbbra sem hajlandó kommunikálni az esetek területi eloszlásáról*. Mi, a petíció aláírói szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni a megbetegedés és a fertőzés terjesztésének érdekében, ezért:

Kérjük Magyarország Kormányát, hogy a többi országhoz hasonlóan tájékoztassa a közvéleményt arról, hogy hol fordultak elő megbetegedések, hányan és hol vannak karanténban, és a tesztek számának növelésével, minél több ember számára hozzáférhetővé tételével, tegyen meg minden tőle telhetőt a tömeges fertőzések elkerülése érdekében!

 

*2020.03.31-étől megyei adatokat is közölnek a koronavírús-fertőzöttekről. A tesztek számát folyamatosan frissítjük a koronavirus.gov.hu oldal adatai alapján.  

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!