1 614 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Orbán Viktor, miniszterelnök, dr. Kásler Miklós miniszter és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke!

A koronavírus elleni védőoltás nem lehet néhány cég és ország kiváltsága. A vírus legyőzéséhez arra van szükség, hogy minden ország minden állampolgárához eljusson a vakcina.

Kérjük a döntéshozókat, hogy képviseljék ezt az álláspontot itthon és az Európai Unióban!

Már Ferenc pápa [1], Joe Biden [2] és Karikó Katalin [3] is egyetértenek abban, hogy fel kell függeszteni a koronavírus elleni vakcinák szabadalmi jogait. Azaz a szellemi tulajdonjognál fontosabb, hogy mindenkihez, a legszegényebb országok lakosaihoz is eljussanak a védőoltások.

A védőoltások “receptje” nem az egyetlen akadálya a gyártásnak - de az is biztos, hogy a szellemi tulajdonjog felfüggesztése nélkül esélytelen lesz minden embertársunknak hozzájutnia a védőoltáshoz.

Magyarországnak és az Európai Uniónak is azt az álláspontot kell képviselnie, hogy a védőoltások mindenkit megilletnek, a szellemi tulajdonjogot ideiglenesen fel kell függeszteni!

Így tudjuk a leghatékonyabban elérni azt, hogy a világon mindenki hozzájuthasson a védőoltáshoz - ez az egyetlen esélyünk arra, hogy véget vessünk a világjárványnak!

Írd alá a petíciót: kérd Orbán Viktor miniszterelnököt, Kásler Miklós emberminisztert és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét arra, hogy a gyógyszercégek helyett az embereket segítsék!

[1] https://www.portfolio.hu/global/20210508/ferenc-papa-szabad-hozzaferest-kell-adni-a-vakcinakhoz-a-nacionalizmus-a-virus-egyik-variansa-482288

[2] https://444.hu/2021/05/06/az-usa-tamogatna-a-koronavirusoltasok-szabadalmainak-feloldasat

[3] https://www.youtube.com/watch?v=UsSerGtRNW4&t=2279s

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Mára több mint 300 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.