3 559 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Papp Dániel, vezérigazgató és Siklósi Beatrix!

Papp Dánielhez, az MTVA vezérigazgatójához címzett nyílt levél

Vezérigazgató úr!

„egy jó hír estére: nem csak a cigókra, gyermekeink holoagymosására is van még pénz”.
„Jön Izrael!! Védd meg a hazát magyar!!”
„Több mint ezer ortodox zsidó érkezett a nyírségi faluba a világ minden részéről… és itt is maradnak…”

Bizonyára Önnek is ismerősen csengenek a fenti idézetek. Ezeket Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió frissen kinevezett igazgatója osztotta meg közösségi oldalán. Egy mélyen rasszista, aljas “viccel” egyetemben, amit nem is idéznénk. A sajtóban évekkel ezelőtt és a napokban is megjelent idézeteknek súlyos üzenetei vannak.

1.     Joggal feltételezhető, hogy Siklósi Beatrix egyetért, azonosulni tud ezekkel az állításokkal, szóhasználatokkal.

2.     Siklósi Beatrix képtelen különbséget tenni valótlan és valódi hírek között, vagy – ami talán még rosszabb – szándékosan oszt meg álhíreket az oldalán.

Mindezek fényében követeljük, hogy Siklósi Beatrixot azonnali hatállyal mentse föl pozíciójából, és nevezzen ki olyan embert a Kossuth Rádió igazgatói posztjára, aki tiszteletben tartja zsidó, roma vagy bármely más etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséghez tartozó polgártársunk emberi méltóságát.

Talán nem ismeretlen Ön előtt, hogy néhány éve Siklósi Beatrixnak a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztői kinevezése ellen Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke, Bölcskei Gusztáv református püspök, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Heisler András, a Mazsihisz elnöke is tiltakoztak. Végül akkor Siklósit visszahívták a vallási műsorok éléről. Az egyházi vezetők akkoriban így fogalmaztak levelükben:

“(...) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”.

Szerintünk azonban Siklósi Beatrix nemcsak egyházi műsorok gondozására, hanem Magyarország első számú közszolgálati rádiójának vezetésére is alkalmatlan.

 

A petícióhoz csatlakozó csoportok, szervezetek, intézmények:

„NÜB” - Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete

Tiszafüredi Menóra Alapítvány

Zsidó Közösségi Fórum Szövetség:

Az Élet Menete Alapítvány, Szim Salom Egyesület, Klezmerész Kulturális Egyesület, Hanoar Hatzioni Egyesület, JCC Budapest - Bálint Ház, Maccabi VAC, Izraeli Kulturális Intézet, Haver Alapítvány, Holokauszt Emlékközpont, Limmud Alapítvány, MAZS Alapítvány, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, Gólem Színház, Centropa Alapítvány, 2B Alapítvány, MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport, Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, Lauder Javne Iskola, Dor Hadas Egyesület, Hasomer Hacair Egyesület, Bet Orim Progresszív Zsidó Egyesület

Autonómia Alapítvány

Magyarországi Cionista Szövetség és Tagszervezetei

Háttér Társaság

Labrisz Leszbikus Egyesület

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!