1 625 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Lackner Csaba, Gajda Péter, Rátkay Andrea, Teknős Ferenc, Somogyi Lászlóné, Kertész Csaba, Ékes Gábor, Vinczek György, Dódity Gabriella, Lazányi Ferenc, Bogó Józsefné, Fekete László Csaba, Paróczai Anikó, Song Simon, Fekete Márk, Ferenczi István, Domokos Gábor és Varga Attila!

2019-ben az októberi önkormányzati választások előtt a Magyar Nemzet hangfelvételeket mutatott be, amiken Lackner Csaba, akkor még MSZP-s kispesti képviselő beszél a helyi politikáról, pénzről, korrupcióról, szegények kilakoltatásáról. Lackner megúszta a botrányt, ám októberben újraválasztását követően az MSZP kizárta soraiból, a kerületi frakciónak sem volt többé vállalható vele a közös munka.

Jelenleg nyomozás folyik a hangfelvételek következményeként, de ez évekig is eltarthat. A választópolgárokat azonban megilleti a tisztánlátás joga. A közbizalom visszaállítása érdekében nem elégséges lépés az évekig elhúzódó rendőrségi vizsgálat, majd az esetleges bírósági tárgyalások sora. Azokat a károkat, amit a demokráciának és a politikának okozott ez a botrány, nem teszi jóvá. Politikai botrány politikai választ követel! Enélkül csak a közügyeink üresednek ki és azt hitetjük el, hogy azt csak zárt tárgyalások és nyomozások útján lehet tisztázni. A közt megilleti az átláthatóság és a közbizalom visszaállítása.

Éppen ezért elkerülhetetlennek tartjuk, hogy a kerületi vezetés vizsgálóbizottságot állítson fel a hangfelvételeken felmerült súlyos visszaélések precíz kivizsgálására. Máskülönben felmerülhet a gyanú, hogy a hangfelvételekben említett ügyekben a képviselő-testület más tagjai is érintettek lehetnek, akik a zárt tárgyalásoknak köszönhetően elkerülhetnék a felelősségre vonást.

Ezért kell nekünk, állampolgároknak lépnünk most. Emlékeztetnünk kell a képviselőket, hogy a pozíciójuk rajtunk áll vagy bukik, és elsősorban nekünk, választópolgároknak tartoznak felelősséggel. Nekünk kell elszámolniuk az önkormányzat esetleg hibáival, mert mi vagyunk a kenyéradóik. 

A döntést január 27-én hozza meg a közgyűlés. Ezen a napon dől el, hogy a felállítják-e az általunk is feltétlenül szükségesnek vélt vizsgálóbizottságot, avagy sem. Ez a döntés azonban ennél sokkal többről szól. Meg kell mutatni, hogy a képviselő-testület az emberek oldalán áll, és mindent megtesz egy átlátható, világos és őszinte városvezetésért, amelynek elsődlegesen a helyiek életének javítása, nem pedig a képviselők gazdagodása a célja.

Küldj levelet te is a kispesti képviselőknek, hogy biztosan helyesen döntsenek!

 

 

Levél címzettje:

Tisztelt:

Gajda Péter

Rátkay Andrea

Teknős Ferenc

Somogyi Lászlóné

Kertész Csaba

Ékes Gábor

Vinczek György

Dódity Gabriella

Fekete László Csaba

Lackner Csaba

Lazányi Ferenc

Domokos Gábor

Fekete Márk

Song Simon

Bogó Józsefné

Küldj levelet te is a kispesti képviselőknek, hogy biztosan helyesen döntsenek!

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!