962 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

 

Magyarország Kormánya kétharmados választási győzelme után azonnal bejelentette, hogy első dolga lesz májusban elfogadni a maradék kritikus szervezeteket elhallgattatni kívánó törvénycsomagot.

 

Ezután a kormány egyik szócsöve, a Figyelő jött elő egy 'kormánykritikus szaknévsorral'. Olyan civil szervezeteket és magánszemélyeket kezdtek el listázni, akik évek, évtizedek óta küzdenek egy élhetőbb, demokratikusabb, sikeresebb Magyarországért reggeltől estig, energiát nem kímélve.

 

Olyan embereket próbálnak egy nem létező ‘hálózat’ tagjaként lejáratni, akik nemcsak a mostani, hanem a mindenkori hatalmat kérik számon, illetve segítik(!) alapvető értékek és emberi jogi törvények betartásában, alkalmazásában. Magyar emberek százezreit segítették személyesen, milliókhoz értek el üzeneteik és azok az értékek, amiket szilárdan, megingathatatlanul képviselnek.

 

Ez csak a kezdet, újabb, minden eddiginél komolyabb, alaptalan és méltatlan támadások várhatóak. Célba veszik a már megtépázott független sajtót, független kutatóintézeteket, szellemi műhelyeket és intézményeket is.

 

Egyetlen egy okból. A hatalom fél ezektől az emberektől. A hatalom fél az olyan emberektől, akik nem megvásárolhatók, akik szilárdan kiállnak értékrendjük mellett. A hatalom nem tud az ilyen emberekkel mit kezdeni, mert nem tudja megvásárolni, befolyásolni őket. Egy dolgot próbál, elhallgattatni őket. Na ez az, amit nem fogunk hagyni!

 

Akkora tömeget képeznek ezek a szervezetek és az őket támogató állampolgárok, amit a jelenlegi hatalom sem tud egy tollvonással elcsitítani.

 

Arra kérünk most Téged, hogy írd alá ezt a szolidaritási kezdeményezést. Mutasd meg az érintett embereknek, szervezeteknek, hogy velük vagy s ha teheted, támogasd további munkájukat. Készülj úgy, hogy a jelenlegi kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezek a szervezetek megszűnjenek. Segíts abban, hogy ez az üzenet a lehető legtöbb emberhez eljusson!

  

 

Segíts, hogy terjedjen aHang!

"Amikor az igazságtalanságból törvény lesz, az ellenállás felelősséggé válik!"

aHang