1 640 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Dávid Ilona, Máv Zrt., elnök-vezérigazgató és Tasó László, országgyűlési képviselő!

©Szabó Levente

Váltson évszázadot a MÁV a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon is! A térség közlekedésének fejlesztésére a helyi lakosság eddig csak ígéreteket kapott.

Írd alá te is a petíciót, ha egyetértesz azzal, hogy a MÁV-nak és az illetékes minisztériumnak garantálnia kell a Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítását!

 

Miért fontos ez?

Évente 825 ezer alkalommal veszik igénybe állampolgárok a Mátészalka-Debrecen vasútvonalat, amely  stratégiai jelentőségű a  mátészalkai, fehérgyarmati, csengeri és nyírbátori járás  107 településén élő, mintegy 150 ezer lakosnak.

A lassú vonatközlekedés sokszor akadályozza az embereket abban, hogy munkát vállaljanak közelebbi vagy távolabbi városokban, pedig a munkanélküliek aránya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, 2017. harmadik negyed évében 7,8 % volt.

A jelenlegi állapotokra jellemző hogy a Mátészalka és Debrecen közötti  78 kilométeres távolságot 45 km/h átlagsebességgel teszik meg a személyvonatok! Míg 1997-ben a leggyorsabb vonat még 75 perc alatt tette meg a Mátészalka-Debrecen közötti 78 kilométeres távolságot, napjainkban ehhez már 91 percre van szükség. A vasútvonalon 24 állandó sebességkorlátozás van jelenleg is érvényben.

A helyi és környékbeli emberekből álló Mátészalkaleaks csoport el szeretné érni azt, hogy újítsák fel  a vasútvonalat úgy, hogy azon a vonatok 80, esetleg 100 km/órás sebességgel haladhassanak, így akár Debrecenben is vállalhatnának munkát, ahol jelenleg is tárt karokkal várnák a munkás kezeket, de mivel a mindennapi ingázás nem oldható meg a vasúti közlekedés lassúsága miatt, ez egyenlőre nem kivitelezhető.

 

Levél címzettje:

Tisztelt:

Dávid Ilona, Máv Zrt., elnök-vezérigazgató

Tasó László, országgyűlési képviselő

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára

Dr. Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter

Hoppá! Itt meg mi történik?

Ezen az oldalon még többet tehetsz az ügy érdekében. Egy, azaz egy darab kattintással közvetlen üzenetet küldhetsz a valódi döntéshozóknak: Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, Fónagy János és Dr. Homolya Róbert államtitkároknak, Tasó Lászlónak és Dávid Ilonának, a Máv Zrt. elnök-vezérigazgatójának!

Hogyan?

Olvasd el az e-mailt és ha egyetértesz vele, kattints az E-mail küldése gombra. Rendszerünk minden egyes levelet továbbít, vagyis minél többen kattintunk a küldés gombra, annál nagyobb hatást érünk el! Az e-mailt kiegészítheted, átírhatod, beleírhatod saját, személyes történeted.

Egy dologra kérünk: ne használj durva, sértő szavakat, ezekért nem tudunk felelősséget vállalni. A címzettek nem az ellenségeink, azt szeretnénk, hogy hallgassanak az érveinkre és cselekedjenek. Mert hatalmukban áll!

Segíts hát Te is, hogy Mátészalkán is legalább ilyen gyorsak legyenek a vonatok:

 

Hajrá!

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Az általad megadott személyes adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal. További információkért olvasd el adatvédelmi irányelveinkkel foglalkozó oldalunkat.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

A petíciót aláírtad, így a döntéshozók veled együtt hallják majd az Mátészalka Leaks csoport hangját

Mit tehetsz még, hogy elkezdődjön a vasútvonal felújítása?

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!

Támogass!

Kérünk, hogy támogass minket, hogy hangot adhassunk a Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítását célzó kampányunknak! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk! 

 
 

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat. 

 

Támogatás összege 0 Ft

A támogatás

Egyszeri Havi

Összeg

Thanks, we just need a few more details to set up your direct debit.

Change your donation

First name
Last name
Your email
Address (line 1)
Town
Your postcode
Account name
Account number
Sort code
Köszönjük, hogy megtisztelsz bennünket támogatásoddal. Egy kis türelmet kérünk, amíg az adataidat biztonságosan feldolgozzuk.