1 321 a célként kitűzött 2 000 aláírásból

Tisztelt Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Dávid Ilona, Máv Zrt., elnök-vezérigazgató és Tasó László, országgyűlési képviselő!

©Szabó Levente

Váltson évszázadot a MÁV a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon is! A térség közlekedésének fejlesztésére a helyi lakosság eddig csak ígéreteket kapott.

Írd alá te is a petíciót, ha egyetértesz azzal, hogy a MÁV-nak és az illetékes minisztériumnak garantálnia kell a Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítását!

 

Miért fontos ez?

Évente 825 ezer alkalommal veszik igénybe állampolgárok a Mátészalka-Debrecen vasútvonalat, amely  stratégiai jelentőségű a  mátészalkai, fehérgyarmati, csengeri és nyírbátori járás  107 településén élő, mintegy 150 ezer lakosnak.

A lassú vonatközlekedés sokszor akadályozza az embereket abban, hogy munkát vállaljanak közelebbi vagy távolabbi városokban, pedig a munkanélküliek aránya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, 2017. harmadik negyed évében 7,8 % volt.

A jelenlegi állapotokra jellemző hogy a Mátészalka és Debrecen közötti  78 kilométeres távolságot 45 km/h átlagsebességgel teszik meg a személyvonatok! Míg 1997-ben a leggyorsabb vonat még 75 perc alatt tette meg a Mátészalka-Debrecen közötti 78 kilométeres távolságot, napjainkban ehhez már 91 percre van szükség. A vasútvonalon 24 állandó sebességkorlátozás van jelenleg is érvényben.

A helyi és környékbeli emberekből álló Mátészalkaleaks csoport el szeretné érni azt, hogy újítsák fel  a vasútvonalat úgy, hogy azon a vonatok 80, esetleg 100 km/órás sebességgel haladhassanak, így akár Debrecenben is vállalhatnának munkát, ahol jelenleg is tárt karokkal várnák a munkás kezeket, de mivel a mindennapi ingázás nem oldható meg a vasúti közlekedés lassúsága miatt, ez egyenlőre nem kivitelezhető.

 

Levél címzettje:

Tisztelt:

Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára

Dr. Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

Dávid Ilona, Máv Zrt., elnök-vezérigazgató

Tasó László, országgyűlési képviselő

Hoppá! Itt meg mi történik?

Ezen az oldalon még többet tehetsz az ügy érdekében. Egy, azaz egy darab kattintással közvetlen üzenetet küldhetsz a valódi döntéshozóknak: Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, Fónagy János és Dr. Homolya Róbert államtitkároknak, Tasó Lászlónak és Dávid Ilonának, a Máv Zrt. elnök-vezérigazgatójának!

Hogyan?

Olvasd el az e-mailt és ha egyetértesz vele, kattints az E-mail küldése gombra. Rendszerünk minden egyes levelet továbbít, vagyis minél többen kattintunk a küldés gombra, annál nagyobb hatást érünk el! Az e-mailt kiegészítheted, átírhatod, beleírhatod saját, személyes történeted.

Egy dologra kérünk: ne használj durva, sértő szavakat, ezekért nem tudunk felelősséget vállalni. A címzettek nem az ellenségeink, azt szeretnénk, hogy hallgassanak az érveinkre és cselekedjenek. Mert hatalmukban áll!

Segíts hát Te is, hogy Mátészalkán is legalább ilyen gyorsak legyenek a vonatok:

 

Hajrá!

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Az általad megadott személyes adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal. További információkért olvasd el adatvédelmi irányelveinkkel foglalkozó oldalunkat.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

A petíciót aláírtad, így a döntéshozók veled együtt hallják majd az Mátészalka Leaks csoport hangját

Mit tehetsz még, hogy elkezdődjön a vasútvonal felújítása?

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!