1 717 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa!

2019 augusztusában egy nemzetközi, üdítőitalokat gyártó cég plakátkampányával kapcsolatban társadalmi csoportokat sértő cikkek jelentek meg a Pesti Srácok hírportálon. (2019.08.05.-én: „A homoszexualitás reklámozásáról” és a 2019.08.06.-án megjelent: „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!”)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) törvényben foglalt kötelezettsége, hogy ellenőrizze és szankcionálja a kirekesztő és gyűlöletkeltő tartalmak megjelenítését. 

Ahogy a sajtóra vonatkozó törvény fogalmaz: “Minden hazai médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot, és a médiatartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely vallási közösség vagy ezek bármely tagja elleni - a közösséghez tartozása miatt történő - gyűlölet keltésére vagy erőszakra uszításra.

Ezúton kérjük, hogy az NMHH indítson hatósági vizsgálatot a Pesti Srácok hírportálon megjelent cikkekkel kapcsolatban és azonnali hatállyal szólítsa fel a jogsértő magatartás megszüntetésére.

 

Levél címzettje:

Tisztelt Médiatanács!

A Pesti Srácok hírportálon 2019.08.05.-én: „A homoszexualitás reklámozásáról” és a 2019.08.06.-án megjelent: „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!„ című cikkeiben foglaltakkal, álláspontunk szerint, nem tettek eleget a Sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV törvényben 14. § és a 17. § (1)-es és (2)-es foglalt kötelezettségeiknek.

A Pesti Srácok ezen tartalmak közlésével megsértették az LMBTQIA és a mozgássérült emberek emberi méltóságát, alapvető emberi jogait, gyűlöletkeltő hamis állításaikkal a fent említett kisebbségi csoportok társadalmi kirekesztését erősítik.

Az említett cikkekből vett alábbi idézetek bizonyítják, hogy a Pesti Srácok kisebbségi csoportok elleni gyűlöletkeltésre alkalmas állításokat jelentett meg felületén:

-“Az viszont, ami a homokosok, leszbikusok egyre erőteljesebb térhódítását, térnyerését, erőszakos fellépését illeti (akár egy amerikai multicég támogatásával, avagy a balliberális magyar politika LMBTQ-őrületével), az konkrétan veszélyt jelent a magyar gyermekek és fiatalok millióira is.”

-“Erőszakos, természetellenes vágyaival megtámadta az egészségesen gondolkodó társadalmat.”

-“...erőszakos, társadalom-ellenes reklámjaikkal gyermekeink erkölcsi fejlődését hátráltassák, normális keresztény, európai szellemiségüket fellazítsák.

-“Ez a szemlélet előbb-utóbb eljut a pedofília megengedéséhez, a kiskorúak megrontásához, sőt a szexuális gyilkosságokhoz is – lásd Nyugat-Európa példáját.”

-“Mi keresztényi módon állunk a dologhoz, azaz nem embereket gyűlölünk, hanem a bűnt. Márpedig gyerekek megrontása az elképzelhető legnagyobb bűnök közé tartozik. Igen, hiába van túl a beleegyezési korhatáron, a 14, 15, 16 éves az még gyerek. Főleg egy felnőtt férfi szemszögéből, ahonnan még a 18 éves is félig az. Aki szerint nem, az próbálja jó szívvel odaképzelni a saját 14 éves fiát egy 40 éves felnőtt férfi ölébe! “ 

-“A gyerekeket, kamaszokat megcélozzák, legyen szó iskolai érzékenyítésnek álcázott népszerűsítő kurzusról vagy a legújabb rajzfilmekről, amelyekből már ugyanúgy kihagyhatatlan a „melegszál”, mint a sorozatokból és a szappanoperákból. Próbálják behúzni a még személyiségfejlődés közben levő legfiatalabbakat az LGBTQ-világba, miközben a szüleiket tandemben győzködik az álcivil aktivisták, a globalista média és a nagyvállalatok marketingosztályai, hogy ez teljesen természetes. A gyerekekre pedig – ahogy azt pénteken is leírtuk – azért van szükségük friss húsként, mert kevesen vannak, és hamar ráunnak egymásra.”

-”De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak – és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel –, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más.”

Bejelentésünk célja, hogy a Médiatanács tegyen eleget a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény-ben foglalt kötelezettségeinek, és azonnali hatállyal szólítsa fel a jogsértőt a jogsértő magatartás megszüntetésére, a jövőbeni jogsértésektől való tartózkodásra, illetve a jogszerű magatartás tanúsítására.

Kérjük, hogy a hatóság a létező legsúlyosabb szankciókkal sújtsa a Pesti Srácok hírpoltált gyűlöletkeltésre alkalmas cikkei miatt, hogy a szankciók hatására a jövőben sem az adott portál, sem más médium ne jelentessen meg hasonló tartalmakat.

 

Tisztelt (cc ),

Ezt az e-mailt -ként küldöd Nem te vagy? Kattints ide!

A címzettek látni fogják a következőket: név, E-mail cím.

Az általad megadott személyes adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, hogy minél több emberhez eljusson!

Támogass!

Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük. Minden forinttal több embert állíthatunk az ügyünk mellé, minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

Miért?

Magánszemélyek, formális és informális csoportok ügyeinek segítésére hoztuk létre szervezetünket. Az oldalt a tagok és a kampányt aláírók támogatják, így maradunk függetlenek és szabadok. A munkánk folytatásához kérjük a támogatásodat.