570 a célként kitűzött 1 000 aláírásból

 Legyen valódi következménye annak, ha egy szórakozóhely diszkriminál embereket!

Származása miatt nem mulathatott saját zenéjére Mohamed Fatima énekesnő. Sokadjára fordul elő, hogy roma embert zárnak ki egy szórakozóhelyről.

Tavaly a Gozsdu udvarba nem engedtek be egy nemzetközi konferenciára a fővárosba érkezett kis roma társaságot, és számtalan hasonló eset történik szerte az országban. Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Kazincbarcikán, Egerben mindennapos az ilyen jellegű kirekesztés. 

Tiltakozunk a szórakozóhelyek “face control” gyakorlata ellen, amely kizárólag a bőrszín alapján válogat, és követeljük a hatóságok valódi fellépését az ilyen esetekkel kapcsolatban. 

Visszatartó erejű jogi következménye legyen annak, ha egy szórakozóhely származás alapján rekeszt ki embereket!

 Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) jelenlegi gyakorlata nem akadályozza meg a diszkriminációs ügyek mindennapi ismétlődését.  Az EBH inkább békéltető testületként működik, nincs elrettentő ereje a határozataiknak. 

 

Kérjük a Országgyűlést és Magyarország Kormányát, hogy vizsgálja felül az EBH működését, törvényi szabályozással tegye valódi, az egyenlő bánásmódot számonkérő és kikövetelő hatósággá az EBH-t!

 

Támogass!

Tiltakozunk a szórakozóhelyek “face control” gyakorlata ellen, amely kizárólag a bőrszín alapján válogat, és követeljük a hatóságok valódi fellépését az ilyen esetekkel kapcsolatban. 

Kérünk, támogasd az ügyet, hogy minél több emberhez eljusson a tiltakozók hangja! Adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy kampányunkat mind szélesebb körben terjeszthessük: 1000 Ft-tal legalább ezer embert érünk el Facebookon.

Minden forinttal közelebb kerülünk ahhoz, hogy fel tudjuk mutatni, meg tudjuk szervezni azt a kritikus tömeget, amivel közösen lépve célt érünk!

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Visszatartó erejű jogi következménye legyen annak, ha egy szórakozóhely származás alapján rekeszt ki embereket! Kérd velünk  együtt az Országgyűlést és Magyarország Kormányát, hogy törvényi szabályozással tegye valódi, az egyenlő bánásmódot számonkérő és kikövetelő hatósággáaz EBH-t!

 

Ha szeretnél segíteni, hogy a következő napokban minél több emberhez eljusson a tiltakozók hangja, kérjük oszd meg a petíciót Facebookon és 3 ismerőssöddel személyes üzenetben is!