3 888 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

 

Magyar állampolgárként támogatom az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságba (OSZD) tömörült szakszervezetek 4 pontos követelését:

 

  • Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!

  • Emeljék a minimálbért legalább két számjegyű mértékben, állítsák vissza a cafetériát, rendezzék a közszféra béreit!

  • Követeljük a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést a dolgozókat érintő törvények módosításánál!

  • Követeljük egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

 

 

Január 19-én országszerte lesznek tiltakozások, az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság minden megyeszékhelyen szervez különböző tiltakozó akciókat. Az alábbi városokban lehet csatlakozni (a városok nevére kattintva elérhető a helyi esemény leírása):

 

Salgótarján

Szombathely

Eger

Székesfehérvár

Zalaegerszeg

Miskolc

Tatabánya

Kecskemét

Veszprém

Szekszárd

Szolnok

Budapest

Nyíregyháza

Szeged

Békéscsaba

Győr

Kaposvár

Debrecen

Pécs

 

Ami ellen a szakszervezetek tiltakoznak:

 

Az Országgyűlés 2018. december 12-én döntött a munkaidő-szervezéssel összefüggő törvények módosításáról, melynek értelmében a munkavállalóknak évente akár 400 órányi túlmunkát kellene teljesíteniük, a munkaidőkeret pedig három évre emelkedne. A tervezett változtatásokról az érintettek képviselőivel, a szakszervezetekkel, a szociális partnerekkel nem egyeztettek.

 

A munka törvénykönyvének ilyetén módosítása sérti a pihenéshez és egészséges élethez való jogot, illetve veszélyezteti a kormány által sokat emlegetett családi élet szentségét.

 

 

 

Támogass!

Mára több, mint 90 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a honfitársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.

Támogatás összege 0 Ft

A támogatás

Egyszeri Havi

Összeg

Köszönjük, hogy megtisztelsz bennünket támogatásoddal. Egy kis türelmet kérünk, amíg az adataidat biztonságosan feldolgozzuk.

Segíts, hogy terjedjen aHang!

 

Kedves támogatónk!

 

Biztosan ismersz legalább egy embert, akinek szívesen továbbküldöd ezt a petíciót. Ha valóban így van, arra kérünk, hogy tedd ezt meg, így a szakszervezetek sokkal több embert érnek majd el s tudnak bevonni az országos mozgósításba. Senki sem tudhatja még pontosan, hogy merre haladnak az események a jövőben, de bármi is történik, a szakszervezeteknek mindenképp óriási szüksége lesz a tömegbázisra, hogy mozgósíthassanak, amikor szükséges.

Szóval arra kérünk, kérd meg legalább egy ismerősödet személyes üzenetben, hogy írja alá ezt a petíciót!

Köszönjük!