11 891 a célként kitűzött 20 000 aláírásból

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Február 24-én hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Számos európai nemzet szinte azonnal elítélte Oroszország fellépését. Magyarországon Szijjártó Péter külügyminiszter eddig csak arról beszélt, hogy Magyarország ki akar maradni a konfliktusból, illetve hogy kiállunk Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett - nem sokkal azután, hogy a külföldieknek adható legmagasabb kitüntetést, a Barátság érdemrendet vette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől, továbbá évek óta számos módon támogatják az orosz érdekeket itthon és Európában is.

Putyin szándékai az orosz birodalmi zóna kiterjesztésére már régóta világosan látszottak. Mától nincs helye Magyarország lavírozásának és a kettős játéknak Európa és Oroszország között!

Követeljük, hogy tisztán és határozottan ítélje el a magyar kormány az orosz agressziót, és vezessen be megfelelő súlyú szankciókat Oroszországgal szemben!

Egyúttal szolidaritásunkat fejezzük ki szomszédainkkal, Ukrajna lakosaival, és biztosítjuk őket humanitárius segítségnyújtásunkról.

Fotó forrása: Alexander Zemlianichenko via Euronews

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a petíciót barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Minden támogatást humanitárius segítségnyújtásra fogunk fordítani a megfelelő szervezeteknek eljuttatva. Az adományok célbaérkezéséről tételesen elszámolunk a támogatók felé.