3 549 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Az aHang közösség és e petíciót aláírók nevében üzenjük Magyarország következő kormányának és ellenzékének, hogy változásokat követelünk a hazai politikai folyamatokban.

A változások és a jó kormányzás alapja, hogy kimondjuk, vannak szempontok és értékek, amelyekből nem engedünk:

Magyarország egység, nem politikai táborok csatatere. Az ország egységesítéséért kell dolgozni a megosztottság lépcsőzetes felszámolásával.

Magyarország európai ország, legfontosabb szövetségünk az Európai Unió. Rendbe kell hozni az európai és szomszédsági kapcsolatinkat és ezek alá rendelni további nemzetközi együttműködésinket.

Magyarország jogállam. Vissza kell szorítani a csalásokat, a mutyizást, az európai támogatások korrupt felhasználását. Biztosítani kell intézményeink függetlenségét és a nemzetközi testületek ellenőrzését.

Magyarország demokrácia. A mindenkori kormánynak kötelessége biztosítani a pártok, civil és szakmai szervezetek és általában a lakosság részvételi lehetőségeit a döntések meghozatalában.

Magyarország közös, nincs magyar és magyarabb. A nemi, nemzetiségi, etnikai, vallási, szexuális megkülönböztetés felszámolására kell törekedni, tisztelve minden kisebbség jogait, lehetőségeket biztosítva érdekeik védelmére.

Magyarország kincs. A fenntarthatóság a jövőnk, így természeti kincseink és környezetünk megóvása elsődleges cél, a fejlesztéseket a zöld szempontok alá kell rendelni.

Magyarország okos, a fejlődésünk alapja a tudás. A nevelésnek és oktatásnak kiemelt helyen kell szerepelnie a következő évtizedekben, hogy felkészültebb, egészségesebb, sikeresebb ország legyünk.

A választásunkat főképp ezek a szempontok határozzák meg, és a következő parlamenti ciklusban ezek érvényesítésére és betartatására fogunk törekedni.

2022. aHang

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Legyünk együtt Hangosak és adjunk hírt ismerőseinknek is a kampányról!

Oszd meg a kiáltványt barátaiddal és ismerőseiddel. Köszönjük, ha e-mailben is értesíted őket, jusson el a hír minél több emberhez!

Támogass!

Minden támogatást a választási mozgósításra és a tiszta szavazás biztosítására költünk.