3 587 a célként kitűzött 5 000 aláírásból

Aki Budapest felelős vezetője kíván lenni, annak meg kell mutatnia, hogy miért ő a legalkalmasabb a főváros vezetésére. Ennek legjobb terepe a nyílt vita, amelyen a jelöltek azonos feltételek mellett bizonyíthatják rátermettségüket, meggyőzhetik választóikat.

Főpolgármester-jelölti vitát akarunk! Egy olyan megmérettetést, amelyen megismerhetjük a jelöltek Budapest jövőjével kapcsolatos elképzeléseit. Szakmai vitát és nem sárdobálást, vagy politikai kommunikációs manővereket. Többet érdemlünk.

Nem egyik jelölt hívja ki a másikat, hanem mi, választópolgárok hívjuk vitára azokat a jelölteket, akiknek van értelmes mondanivalója a számunkra. 

Miért?

Magyarországon utoljára 2006-ban, 13 éve(!) volt valódi, nyilvános, téttel bíró vita különböző oldalon álló politikusok között. Az akkori első szavazók ma 31 évesek. A mostani első szavazóknak pedig fogalmuk sincs, milyen lehet egy ilyen vita, hacsak nem néztek vissza egyet valamelyik videómegosztó oldalon…

A főpolgármesteri poszt Magyarországon a legmagasabb közvetlenül választott tisztség, ezért különösen fontos, hogy a választók minél több információ birtokába jussanak a jelöltekkel kapcsolatban és így hozzanak tudatos döntést.

Nyilatkozataiban minden induló kijelentette már, hogy nyitott a vitára. Semmi mást nem kell tehát tenniük, mint részt venni rajta. Értelmes, a demokráciát valamire is tartó jelöltek meg tudnak állapodni egy ilyen megmérettetés kereteiben. A világ számos pontján az állampolgároknak nem kell petíciózniuk, küzdeniük, könyörögniük a jelölteknek.Természetes, hogy a jelöltek nyilvános vitában mérettetnek meg előttük.  

Azt kérjük tehát a jelöltektől, hogy üljenek le szemtől szembe egymással, ütköztessék érveiket, mutassák meg magukat. Mi, akik ezt a petíciót aláírjuk, felelős döntést szeretnénk hozni a szavazás napján. Főpolgármester-jelöltjeink biztosítsák számunkra azt, hogy ehhez minél közelebb kerülhessünk: mutassák meg, mit tudnak!

Segíts, hogy terjedjen aHang!

Aláírásodat mentettük, köszönjük!

Mit tehetsz még?

Ha neked is fontos, hogy megvalósuljon ez a vita, akkor segíts nekünk azzal, hogy megosztod ezt a petíciót barátaiddal, ismerőseiddel. El tudjuk érni a kritikus tömeget, meg tudjuk csinálni!

Támogass!

Mára több, mint 600 ezer ember csatlakozott valamelyik kampányunkhoz, 2130 településen van legalább egy ember, akit elérünk üzeneteinkkel és ezrek csatlakoztak különböző megmozdulásainkhoz országszerte. Támogatóink nélkül nem működhetnénk. Függetlenségünk legfőbb záloga, hogy azok a polgártársaink finanszírozzák az aHang tevékenységeit, akik hisznek benne, azonosulni tudnak az általunk fölvállalt ügyekkel és értékrenddel.